Mae Phim  -  Suan Son  -  Ban Phe

Gatan Yomjinda i Rayong

Gatan Yomjinda är del av Gamla staden i Rayong, som är mer än 1000 år gammal och det lär vara den första gatan i Rayong. Gatan är den bäst bevarade gatan och många gamla träbyggnader finns kvar och är mer än 100 år gamla, med stöd från regionsregeringen. Men det är inte en ”museigata” det är en levande gata med bostäder (några moderna), butiker, restauranger, cafér, tempel, verkstäder och hantverkare. Namnet Rayong omnämns i text första gången för ca 500 år sedan.

Yomjinda går ungefär parallellt med Sukhomvit och söder om den, samt följer floden Yai. Byggnaderna på den södra sidan av gatan gränsar mot floden. På flera platser utmed gatan kan floden besökas. Bl a vid ett litet kinesiskt tempel.

Gatan är normalt trafikerad, men enkelriktad från öster mot väster, utom vid det första kvarteret i öster mot Sukhomvit Nakornrayong 64.

Gatan och dess sidogator är väl värd ett besök.

Restaurang Rayong kan rekommenderas. Dels för den ”antika” miljön, men också för maten. Menyn lär vara från äldre tider, men inte pizzan då. Den gillas skarpt av barn.

Inte bara byggnaderna är gamla. Flera mycket stora träd finns bevarade (se bilder och gör ett besök). Det största av dem finns där gatan Yomjinda fortsätter västerut men byter namn till Pojnakorn. Precis vid gatukorset och vid bron över floden finns trädet.

https://maps.google.com/maps?q=12.680314%2C101.276778   Klicka på länken för att se gatans lokalisering.

 

yrr_11.jpg
Gatan Yomjinda
i Gamla stan, Rayong

 

SE FLER BILDER, KLICKA HÄR

Logotype

Mobil: +66 84 465 38 50 (Thailand)