Mae Phim  -  Suan Son  -  Ban Phe

 

Svenska semesterskolor

 

Alfa Education i Mae Phim

Alfa Education i Mae Phim är en svensk förskola och grundskola enligt svensk kursplan för elever som behöver undervisning från några få veckor till studier på heltid.

Eleverna är inte bara svenska barn. Här finns barn där båda föräldrarna är svenskar till att båda föräldrarna är thai. Men även där förälder är från Sverige, Thailand, Norge eller Tyskland.

Antalet elever varier från vecka till vecka. Men kan som mest vara 18 elever. Lärartätheten är hög.

Skolan finns fysiskt i den bakre änden av hotellet Mae Phim Resort, med stora gräsytor att tillgå.

För information om skolan gå till deras hemsida med adressen: www.alfaedu.se

Se bilder

 

Eastern Swedish School i Chakpong

Eastern Swedish School är en semesterskola och förskola för barn/elever mellan 2 och 16 år. Den är belägen vid Suan Son-stranden, ca 5 km från Ban Phe åt ena hållet och 15km från Mae Phim. Skolan är öppen november-mars.

Lärarna är behöriga och innehar legitimation samt flera års arbetslivsfarenhet i Sverige, och arbetar självklart utifrån den svenska läroplanen.
Klasserna har ett maxantal på 12 elever per klassrum/pedagog vilket innebär att de kan individualisera lärandet och se varje individ utifrån dess kunskapsnivå. Det är en liten familjär enhet, där många upplever en hög arbetsro, gemenskap och glädje, både för elever/pedagoger och föräldrar.

Det går även skolskjuts till åt båda håll med flera upphämtningsstopp längs med vägen. De erbjuder även barnklubb på jullovet och det finns även möjlighet för finlandssvenska elever att kunna gå, med en finsk modersmålslärare/språkbrygga.
Mer information hittar du på www.svenskskolabanphe.se

Se bilder

 

Logotype

Mobil: +66 84 465 38 50 (Thailand)