Mae Phim  -  Suan Son  -  Ban Phe

Apor vid tempel

Vid templet Sanam Rattanawas mellan Mae Phim och Ban Phe finns en kolloni vilda apor som kan besökas. Templet ligger vid ett litet berg och vid toppen av det berget i en skogsdunge lever de. Det är enkelt att göra ett besök. Ta med lite bananer för att mata dem. Oftats kommer 15 - 20 apor fram då de får besök. Men observera de kan bli lite närgångna så länge man har något ätbart i händerna.

 

Hitta dit: Ta kustvägen mellan Mea Phim och Ban Phe (väg 3145). Om ni kommer från Mae Phim finns det en PTT-mack på höger sida där det också finns en 7/11-butik. Ca 200 meter efter macken finns en Y-korsning. Ta in den vägen. Om ni kommer från Ban Phe är det ca 100 meter efter vägkorset med väg 3192 (som går upp till Sukhomvit).

Följ vägen ca 1,6 km. Ta till vänster strax för en fotbollsplan. Fortsätt sedan fram till templet som ligger rakt fram. Kör igenom templets portal och ta direkt till vänster och uppför berget, på en knagglig väg. Framför tempelbyggnaden till vänster i skogen lever aporna. Vänta så kommer de.

https://maps.google.com/maps?q=12.649413%2C101.532502  Klicka på länken för att se var platsen är belägen.

 

apa_4.jpg
Apor vid tempel
Mellan Mae Phim och Ban Phe 

 

SE FLER BILDER, KLICKA HÄR

 

 

 

Logotype

Mobil: +66 84 465 38 50 (Thailand)